24 май-празникът на духа и младостта

24 май-празникът на духа и младостта

24 май-празникът на духа и младостта

Както всяка година, и тази учениците и учителите от ПГМЕТ „Христо Смирненски“-Кнежа взеха участие в празничното шествие в града ни по повод празника на славянската писменост, на българската просвета и култура- 24 май.

С цветя и знамена, под звуците на химна на училището, смирненци изразиха своята почит и признателност към Солунските братя и с гордост заявиха своите успехи от обучението си по специалностите „Малък и среден бизнес“, „Машини и съоръжения за заваряване“, „Машинен оператор“, „Възобновяеми енергийни източници“ и „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации“, както и челните класирания в Националното състезание по заваряване и Националния конкурс „Бог е любов“.

Вечерта по традиция бе посветена на младостта и красотата на абитуриентите от Випуск 2024 на ПГМЕТ. С подкрепата на своите класни ръководители и на преподавателите от училището, момчетата и момичетата от випуска показаха по най-красивия и вълнуващ начин радостта си от завършването на средното училище и готовността си да се впуснат в голямото Училище на живота. В празничната вечер по интересен и забавен начин като част от шоуто се включиха и кметът г-н Илийчо Лачовски, както и директорът г-н Николай Бачийски.

Абитуриентският бал е не само демонстрация на пищни тоалети, но и празник на духа, енергията и желанието на младите хора да покоряват света, да преследват и да постигат своите цели.

На добър час, скъпи зрелостници!